egészség, gyógynövények, harmónia
Kategóriák

Gyuri bácsi Nyári teája

A nyári nagy melegben nagyon jó választás Gyuri bácsi Nyári teája, ami kellemes aromájú, üdít, frissít, és hidegen is finom.  A tea csomagolása különleges: a Bükk hegység jellegzetes pillangója, a nagy gyöngyházlepke (Argynnis paphia) látható rajta. Nevét a szárny fonákján található gyöngyházfényű foltokról kapta. Szinte elrepül a dobozról, olyan élethű!

A Nyári tea összetétele: citromfű, apróbojtorján, bodzavirág, fehér akácvirág, orvosi zsályalevél.

A Nyári tea összetevői közül a citromfű aromája érvényesül talán a leginkább. Ez a gyógynövény pihentető, idegerősítő hatású, ezenkívül biztosítja a jó emésztést is. Agyműködésünket, szívünk ritmusát jótékonyan befolyásolja.

Az apróbojtorján az egész szervezetünket egyensúlyban tartja. Védi a légzőszerveinket, megelőzhető vele a nátha, az influenza. Rendben tartja emésztésünket, húgysavszintünket, óvja a húgyutakat és a vesét.

A bodzát már az ókori orvosok is ismerték, a magyar népgyógyászatban a kamilla mellett a leggyakrabban használt gyógynövény. Rendben tartja légutainkat, serkenti immunrendszerünket, kitűnő üdítő ital készíthető belőle.

A  fehér akác szabályozza a gyomorsav működését, és köhögéscsillapító hatással is bír. Élvezeti teaként is fogyasztható, mert igen kellemes az íze.

Az orvosi zsálya az egyik legrégebben használatos gyógynövény, már a rómaiak is ismerték, úgy tartották, meghosszabbítja életünket. Összehúzó hatása miatt fertőtlenít, és megelőzi a különféle gyulladásokat. Izzadás ellen is használjuk, ami jól jöhet a nagy nyári melegben.

(forrás: Györgytea.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Judy Harmony

Copyright © 2016. All Rights Reserved.