egészség, gyógynövények, harmónia
Kategóriák

Gabonák

A gyógyító kínai konyha alapján a gabonák a jin-jang skálán középen helyezkednek el, azaz leginkább a csít táplálják, a közepünket erősítik, kiegyensúlyozott energiát kapunk általuk. Mivel az apró gabonaszemek az élet lehetőségét hordozzák magukban, ezért csing-táplálékok is, azaz táplálják a Vesékben őrzött életesszenciát. Minél apróbb a magocska, annál esszenciálisabb – ezért az amarant csingje a legerősebb.
Sokan félnek a gabonáktól, a szénhidráttartalmuk miatt, vagy mert bizonyos irányzatok bűnbaknak kiáltották ki őket és a gabonákat teszik felelőssé az élelmiszerallergiák miatt. Valójában a finomított szénhidrátok és a búzalisztből készült ipari termékek a bűnösök – ezek okozzák, hogy a legtöbb nyugati ember szénhidrátmérgezésben szenved. Viszont a finomítatlan szemes gabonák, gabonapelyhek nem gyengítik, hanem épp ellenkezőleg erősítik az emésztőrendszert – feltéve, ha jól vannak elkészítve. Különösen igaz ez a Föld elemhez tartozó gabonafajtákra.

Judy Harmony

Copyright © 2016. All Rights Reserved.