Gyógyító tápláléknövények
Az életmód és ezen belül a táplálkozás alapvetően meghatározza egészségi állapotunkat.
Napjainkban a táplálkozásra a mennyiségi többlet és a minőségi hiány egyszerre jellemző, egyre többen vannak a minőségi éhezők, akik sokat esznek ugyan, de rossz tápértékű ételeket. A kiegyensúlyozottabb táplálkozás alapja a gyógyító tápláléknövények minél természetesebb, biológiailag tisztább alkalmazása.
A táplálkozási piramis alapját a mozgás jelenti. A rendszeres testmozgás egyensúlyban tartja a kalóriákat, a testsúlyunkat. Felfelé haladva zöldségek, gyümölcsök, egészséges zsírok, olajok, gabonák. Még följebb dió, magok, hüvelyesek, halak, szárnyasok és a tojás. A piramis csúcsa felé tejtermékek: sajtok. Legfelül vannak a vörös húsok, az édességek, a cukor és a só.