egészség, gyógynövények, harmónia
Kategóriák

A szauna

A szaunázás

A szaunázás erősíti az immunrendszert, méregtelenít, szépíti a bőrt, megtornáztatja az ereket, izomlazító hatása pedig felér egy jó masszázzsal.

A napi stressz, a túlhajszolt életmód, az egészségtelen táplálkozás és a mozgás hiánya mind olyan tényezők, melyek rontják egészségi állapotunkat. Ha mást nem is tehetünk vagy nincs lehetőségünk életmódunkon jelentősen változtatni, legalább hetente egy alkalommal mindenképp érdemes rászánni az időt a szaunázásra.

A szauna méregtelenít

A rendszeres szaunázással testünk megszabadul a felhalmozódott méreganyagoktól, mivel a szauna által kibocsátott hő hatására verejtékezni kezdünk, pórusaink ezáltal kitágulnak, így a káros anyagok gyorsan és könnyen távoznak szervezetünkből. Ezt a folyamatot felgyorsíthatjuk, illetve még hatékonyabbá tehetjük azzal, ha a szaunázás közben és után bőséges folyadékot fogyasztunk, ezzel is segítve a méreganyagok távozását a szervezetünkből.

Értorna az érelmeszesedés ellen

A forró szauna, majd a hideg víz hatására vérkeringésünk felpezsdül, szívverésünk felgyorsul, a szaunázás az egész érhálózatot megtornáztatja, ezáltal az érfalak rugalmasabbá válnak. Rendszeres szaunázással többek között az érelmeszesedés ellen is sokat tehetünk, mely korunk egyik népbetegsége.

A szauna szépíti a bőrt

Azon kívül, hogy a szaunázás megtisztítja szervezetünket a méreganyagoktól, bőrünket is látványosan megszépíti és hozzájárul bőrünk feszességének, üdeségének megtartásában vagy visszanyerésében.

Immunerősítő

A szauna segít leküzdeni a megfázást, illetve használatával immunrendszerünk megerősödik, így egy idő után már a náthától sem kell tartanunk. Szervezetünk ellenállóbbá válik, a betegségek elkerülnek minket, vagy ha mégis megbetegedtünk, a gyógyulás folyamata jóval rövidebb időt vesz igénybe. A rendszeres szauna használattal fel tudjuk készíteni szervezetünket arra, hogy elkerüljenek minket a különböző betegségek, mint például az influenza.

Tökéletes stresszoldás

A szauna kiemelkedő hatása még abban is megmutatkozik, hogy egy-egy stresszes nap után, ha szaunázunk egy fél órát, ez segít az ellazulásban, könnyebben kikapcsolódunk, így sokat tehetünk a stressz káros következményeinek megelőzése érdekében.

Masszázs helyett szauna

A forró levegő olyan mélyen behatol az izmokba, hogy már pár perces szaunázás után érezhető, ahogy az izmok kiengednek, ellazulnak. A szaunázás enyhíti az ízületi fájdalmakat, valamint egy-egy sportolás után ellazítja az izmokat, ezzel elkerülhetjük az izomlázat is.

…és csökkenti a szénhidrátéhséget is

A szaunázás egy kevésbé ismert hatása, hogy a relaxáció e formája közben még fogyhatunk is. Mindannyian tudjuk, hogy a stressz lehet az egyik oka annak, amiért többet eszünk a kelleténél. Ha azonban rendszeresen szaunázunk, ennek hatására a túlzott szénhidrátéhségünk is csökken.

A szaunázás ellenjavallatait vegyük figyelembe!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Judy Harmony

Copyright © 2016. All Rights Reserved.