egészség, gyógynövények, harmónia
Kategóriák

Magamról

„Szólj, gondolj, tégy jót, s minden szó, gondolat, és tett tiszta tükörként fog visszamosolyogni rád” Vörösmarty Mihály
Egy saját honlapot szerettem volna, ahol megoszthatom az egészséges életmóddal kapcsolatos tapasztalataimat, élményeimet, tudásomat, és segítek a hozzám fordulóknak. Célom a belső béke, a nyugalom, a kiegyensúlyozottság elérése, a test – lélek – szellem egyensúlyba hozása, fejlesztése.

Mindig is érdekelt a természetgyógyászat, de igazából 2007. júniusában kerültem szorosabb kapcsolatba ezzel a területtel, amikor rácsodálkoztam egy bemutató kapcsán a Tai Chi-ra, és csatlakoztam a csoporthoz. A Mesterem és a Tai Chi-társaim is természetgyógyászok, illetve olyan beállítottságúak, és rengeteget tanultam tőlük, itt hallottam először például az akupresszúrás pontokról.

Elkezdtem felnőttképzés keretében tanulni, és először a fülakupunktúrás addiktológiát, majd 2015-ben a fitoterápiát sikerült olyan szinten elsajátítani, hogy sikeres vizsgát tettem.

Az egészséges életmód kialakítása, a helyes táplálkozás, a mozgás, a napfény, a levegő, a lelki egyensúly nagyon fontos feltétele az egészség megőrzésének. A harmónia megteremtéséhez belső munkára van szükség, amely során önismeretre teszünk szert. Így kerülünk egyre közelebb a testi-lelki-szellemi egészséghez.

Szeretném ehhez a tudásommal segíteni a hozzám fordulókat.

Igyekszem az évszakoknak megfelelően táplálkozni, figyelembe véve a kínai szoláris naptárat.

A természet szépségeire való rácsodálkozás rögzítése fényképezőgéppel, ecsettel kedvenc időtöltésemmé vált.

Dorkó Andrásné Judit

Judy Harmony

Copyright © 2016. All Rights Reserved.