egészség, gyógynövények, harmónia
Kategóriák

Repceméz

A repceméz az egyik legértékesebb méznek számít. Olyan magas minőségű beltartalommal rendelkezik, hogy a méhek egyik legkiválóbb tápláléka. Tápanyagokban gazdag a repce virágpora és méze egyaránt, így remekül felerősíti a méheket.
A repceméz nagyon értékes és hatásos méz, mivel közvetlenül szűrés után kerül kiszerelésre és szinte minden alkotóeleme károsodás nélkül kerül a szervezetünkbe. A repceméz legfőbb hatása nagyon alacsony savtartalma miatt az, hogy a gyomorsav-túltengésben szenvedőknek is ajánlható, gyomorsavcsökkentő hatása révén. A repceméz további hatásai:  erősítő, fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő hatású, magas vastartalma miatt vérszegénység ellen ajánlott.

A repceméz az egyik legmagasabb szőlőcukor tartalmú méz. Magas szőlőcukor tartalma miatt viszont gyorsan finomszemcsésen kristályosodik, így napok alatt zsírszerűvé – krémszerűvé válik, ezért hívják krémméznek. Könnyen kenhető.

A repceméz (krémméz) színe a krémszínűtől a halvány sárgáig terjedő. Nagyon édes, de emellett van a nyíló repcetáblára emlékeztető enyhe illata.

A repcemézet (krémmézet) enyhe zamata miatt előszeretettel használják teába, kávéba, mert a repceméz meghagyja az italok ízét, aromáját. A repce virágpora és méze szinte a legtáplálóbb a méhek számára is, ugrásszerűen erősödnek a tápértékben dús beltartalma miatt.

Judy Harmony

Copyright © 2016. All Rights Reserved.