Kókuszos – csokis zabkeksz
A zabpehely a legjangabb, legtáplálóbb gabona: melegít, erősíti a közepet és a Vesét, jót tesz az idegeknek. Mivel a keksz száraz, nem nyálkásít annyira, mint egy kelt tészta vagy kevert süti például.
A zab előnyeiről Itt olvashatunk bővebben.
Hozzávalók:
- 1 tojás – Föld
- 8 dkg nádcukor – Föld
- 12 dkg vaj felolvasztva – Föld
- 15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt – Föld
- 10 dkg lágy zabpehely – Föld/Fém
- csipet só – Víz
- 1 tk sütőpor – Fa
- 5 dkg étcsoki felaprítva – Tűz
- 6 dkg kókuszreszelék – Föld
Elkészítés:
A tojást kézi habverővel elhabarjuk a cukorral, majd belecsorgatjuk az olvasztott vajat. Végül beleforgatjuk sorban a száraz hozzávalókat: liszt, zabpehely, pici só, sütőpor, aprított étcsoki, kókusz. Hideg vizes kézzel diónyi gombócokat formázunk a tésztából és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Egy villával laposra nyomkodjuk őket és előmelegített sütőben 180 fokon 10 – 12 percig sütjük.
(Kicsi Vú 5 elem konyhája alapján)
Vélemény, hozzászólás?