egészség, gyógynövények, harmónia
Kategóriák

Kókuszos – csokis zabkeksz

A zabpehely a legjangabb, legtáplálóbb gabona: melegít, erősíti a közepet és a Vesét, jót tesz az idegeknek. Mivel a keksz száraz, nem nyálkásít annyira, mint egy kelt tészta vagy kevert süti például.

A zab előnyeiről Itt olvashatunk bővebben.

Hozzávalók:

  • 1 tojás – Föld
  • 8 dkg nádcukor – Föld
  • 12 dkg vaj felolvasztva – Föld
  • 15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt – Föld
  • 10 dkg lágy zabpehely – Föld/Fém
  • csipet só – Víz
  • 1 tk sütőpor – Fa
  • 5 dkg étcsoki felaprítva – Tűz
  • 6 dkg kókuszreszelék – Föld

Elkészítés:

A tojást kézi habverővel elhabarjuk a cukorral, majd belecsorgatjuk az olvasztott vajat. Végül beleforgatjuk sorban a száraz hozzávalókat: liszt, zabpehely, pici só, sütőpor, aprított étcsoki, kókusz. Hideg vizes kézzel diónyi gombócokat formázunk a tésztából és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Egy villával laposra nyomkodjuk őket és előmelegített sütőben 180 fokon 10 – 12 percig sütjük.

(Kicsi Vú 5 elem konyhája alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Judy Harmony

Copyright © 2016. All Rights Reserved.