egészség, gyógynövények, harmónia
Kategóriák

Kenyérsütés otthon – tönkölybúzából

A kenyérsütést mindig valamilyen misztikus, elérhetetlen dolognak tartottam, egészen tegnapig.

Hozzávalók:

3 bögre tönkölybúza liszt

2.5 dl víz (langyos)

1 teáskanál só

2 ek olaj (extraszűz olívaolajat használtam)

5 dkg friss élesztő (vagy két csomag instant)

Tönkölybúza kenyérAz összes hozzávalóból egynemű tésztát gyúrunk. Kicsit ragadós lesz, de ne tegyünk bele több lisztet, mert megkeményíti. Ha teljes kiőrlésű lisztből készítjük, egy picit több vizet tehetünk bele, mert másképp veszi fel a nedvességet. Kb. 45 percig szoktam keleszteni.  Sütőpapírral bélelt formába tesszük, majd betoljuk a hideg sütőbe. Mellé teszünk egy lábasban vizet, ez biztosítja a kellő nedvességet. 175°C- on sütjük szép lassan, kb. 45 percig. Mikor szép pirosra sül, és amikor megütögetjük dohog, akkor kész. Még forrón megkenjük vízzel, ettől lesz szép csillogó. Rácson hagyjuk kihűlni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Judy Harmony

Copyright © 2016. All Rights Reserved.